Huishoudelijk reglement

Ingevolge de Franse wetgeving, is alleen de Franse tekst van onze algemene
voorwaarden rechtsgeldig. Wat volgt is een vertaling.

Art 1 – toepassing

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in onze chambres d’hôtes, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door de verantwoordelijke zaakvoerder van SAS Le Papillon, Linda Willems.

Art 2 – verblijfsduur

Het verblijf in onze chambres d’hôtes kan alleen om toeristische redenen, met een beperkte verblijfsduur. De klant kan in geen enkel geval één of ander recht inroepen om zijn verblijf te bestendigen.

Art 3 – reservering

De reservering is pas geldig wanneer de gast de aanbetaling heeft overgemaakt; dit voorschot bedraagt 50% van de overnachting (ontbijt inbegrepen), Onze prijzen zijn all in. Voor een verblijf gereserveerd op het laatste moment, wordt het totale verschuldigde bedrag afgerekend op de dag van vertrek.

Art 4 – saldo

Het resterende bedrag (saldo) moet ons bereiken uiterlijk 30 dagen vóór het begin van het verblijf. Maaltijden en consumpties worden op de dag van vertrek afgerekend.

Art 5 – annulering door de klant

Elke annulering moet schriftelijk worden aangekondigd. De volgende kosten worden in rekening gebracht:

a) bij annulering tot 90 dagen vóór het begin van het verblijf: de aanbetaling van 50% wordt terugbetaald

b) bij annulering tussen 90 en 31 dagen vóór het begin van het verblijf: de aanbetaling van 50% wordt niet terugbetaald, het saldo wordt kwijtgescholden;

c) bij annulering minder dan 30 dagen vóór het begin van het verblijf: het volledige bedrag wordt in rekening gebracht;

d) indien de gast na aankomst besluit het verblijf te verkorten, wordt alsnog de volledige geboekte verblijfsduur in rekening gebracht.

Art 6 – annulering door de eigenaars

In geval de eigenaars zich verplicht zien het verblijf te annuleren, wordt de gast onmiddellijk schriftelijk op de hoogte gebracht. De gast ontvangt eerder gestorte bedragen per direct terug.

Art 7 – aankomst

In geval een late aankomst (na 19.00 uur), dient de gast de eigenaar hiervan op de hoogte te brengen. Indien het een kort verblijf betreft, en de gast niet voor 19.00 uur is gearriveerd, wordt de overeenkomst als niet-gesloten beschouwd. De eigenaar kan dan beschikken over de kamer. De aanbetaling wordt in dit geval niet teruggestort.

Art 8 – verblijfsbelasting

De verblijfsbelasting (taxe de séjour) is een lokale belasting, die door de gast aan de eigenaar moet worden voldaan. Dit bedrag is de overnachtingsprijs inbegrepen. De eigenaar betaalt de verblijfsbelasting aan de belastingontvanger.

Art 9 – gebruik van de gastenruimtes in en om het huis

De gast wordt geacht de rust te bewaren, en installaties, gebouwen en meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. De gast verplicht zich de kamers in goede staat te verlaten. De Jacuzzi , Sauna en de zwembad accomodatie dienen steeds met de geleverde badpantoffels betreden te worden, en dit om eventueel slippen of vallen te vermijden. De buitendouche is verplicht om gebruikt te worden voor het gebruik maken van het pool house.

Art 10 – capaciteit

De overeenkomst wordt altijd afgesloten voor een exact aantal personen. Indien het aantal gasten hoger is dan overeengekomen en er geen andere gastenkamers meer beschikbaar zijn, kan de eigenaar de bijkomende gasten de toegang weigeren. Deze weigering kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar.

Art 11 – huisdieren niet toegelaten

Huisdieren worden niet toegelaten op de kamers, in het gebouw of op het terrein van onze chambre d’hôte. De weigering van huisdieren kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar.

Art 12 – rookverbod

In huis en in onze gastenkamers mag niet worden gerookt. In overleg met de eigenaar magop het terras worden gerookt, op voorwaarde dat dit de andere gasten niet stoort.

Sluit Menu